ARTICOLE
Beneficiile hidratării nucilor, înainte de consum
Ce beneficii pentru sănătate aduce simpla hidratare a nucilor, înainte de consum?
Cum fac trecerea de la formula de lapte praf, la laptele de vacă?
Când și cum, se face trecerea de la formula de lapte praf la laptele de vacă?
Mâncare pentru bebeluși- cumpăr sau prepar în casă?
Iată cateva aspecte importante, de care te îndemn să ții cont atunci când alegi ce tip de mâncare îi oferi bebelușului 🙂
Bomboane de dovleac învelite în ciocolată
Indiferent că îi spunem dovleac, bostan sau cucurbătă, în funcție de zona țării din care provine fiecare dintre noi, acesta este un aliment incredibil de hrănitor. Este valoros din punct de vedere nutritiv, are o mulțime de vitamine și minerale, fibre și relativ puține calorii.
Alimente de evitat în primul an de viață
În primul an de viață, bebelușii fac cunoștință cu o varietate de alimente. Un aspect important, atunci când începe diversificarea, este cel al alimentelor recomandat a fi evitate în alimentația micuților, până la împlinirea vârstei de 1 an.
Ce beneficii ne aduc fibrele alimentare?
Cu siguranță, fiecare dintre noi a auzit despre cât de importantă este prezența fibrelor în alimentația zilnică. Vă invit în cele ce urmează, să vedem împreună ce sunt fibrele alimentare, de unde le luăm, de ce cantitate avem nevoie și concret la ce ne ajută.
Cum pot păstra, în siguranță, laptele matern colectat?
Respectarea unor condiții de depozitare și pregătire a laptelui matern, este extrem de importantă atunci când vine vorba despre sănătatea bebelușilor.
Când încep diversificarea alimentației bebelușului?
În jurul vârstei de 6 luni, nevoile energetice și nutritive ale sugarului încep să depășească ceea ce oferă laptele, iar pentru a acoperi acele nevoi este necesară inițierea alimentației complementare, adică a diversificării, așa cum este ea cunoscută în mod tradițional.
Cum poți preveni anemia prin deficit de fier?
Anemia prin deficit de fier este cel mai frecvent tip de anemie. Organismul nostru are nevoie de fier pentru a produce hemoglobina, o proteină prezentă în globulele roșii și care este responsabilă de transportul oxigenului din plămâni, către toate țesuturile.