ARTICOLE

Nutri-Score

Nutri-Score

  Eticheta produselor alimentare este fără doar și poate, cartea de vizită a oricărui produs. O sursă de informații ce permite consumatorului să aleagă între un produs sau altul, pornind de la nevoile nutriționale, de la aspectele calitative. Dincolo de eticheta...

Rafaello nutritiv, cu zmeură

Rafaello nutritiv, cu zmeură

Combinând ceea ce ne place ca și gust, cu ceea ce organismul nostru are nevoie pentru a funcționa la parametrii optimi, iese de exemplu, acest desert nu doar delicios dar și nutritiv.

Nutriția și sănătatea oaselor, în menopauză

Nutriția și sănătatea oaselor, în menopauză

Dacă în primul articol dedicat menopauzei aduceam în atenție informații generale despre aceasta- ce este, ce o determină, care sunt simptomele respectiv ce se poate face din punct de vedere nutrițional în vederea îmbunătățirii calității vieții – aici, vreau să aduc în...

Alergie sau intoleranță la lapte?

Alergie sau intoleranță la lapte?

Alergia la laptele de vacă și intoleranța la lactoză sunt două afecțiuni foarte diferite, deși sunt adesea confundate între ele, și asta pentru că sunt cauzate de același lucru, adică de lapte, și pentru că unele simptome sunt comune. Dar haideți să vedem pe scurt, care sunt caracteristicile fiecărei afecțiuni în parte.

Alimentația în menopauză: ce consum și ce evit, în vederea gestionării simptomelor?

Alimentația în menopauză: ce consum și ce evit, în vederea gestionării simptomelor?

Este extrem de important să acceptăm și să privim menopauza ca pe un proces biologic natural, normal și nu ca pe o boală sau o problemă, așa cum se întamplă de multe ori. Să știm că simptomele menopauzei nu durează pentru totdeauna și că durata acestora diferă de la femeie la femeie, depinzând de organismul său și de starea sa generală de sănătate, inclusiv cea emoțională.

Clafoutis fără zahăr

Clafoutis fără zahăr

Originar din zona Limousine, Franța,  și datând cel puțin de la mijlocul anilor 1800, Clafoutis este o delicioasă prăjitură cu cireșe negre. Numele său provine din verbul francez “clafir”, care înseamnă “a umple”.  A umple aluatul cu cireșe negre.  În mod tradițional, cireșele se folosesc cu sâmbure cu tot, sâmburi care prin compoziția lor, în timpul coacerii vor da o aromă bogată preparatului.

Ghee- un altfel de unt

Ghee- un altfel de unt

Ghee este un tip de unt clarificat, cu gust aromat de nuci. Obținut prin fierberea lentă a untului până la evaporarea apei plus caramelizarea și separararea elementelor solide din lapte, acesta nu conține practic cazeină sau lactoză,  fiind astfel o alternativă pentru persoanele cu alergie la cazeina din lapte sau cu intoleranță la lactoză.

Tortilla de patatas (Omletă spaniolă)

Tortilla de patatas (Omletă spaniolă)

      Conform folclorului, omleta spaniolă datează încă din 1817, creată fiind de generalul Tomás de Zumalacárregui pentru a-și hrăni armata, proviziile și diversitatea alimentară fiind precare la acel moment. Ingredientele de bază sunt ouăle și...