BLOG / Bomboane de dovleac învelite în ciocolată

Indiferent că îi spunem dovleac, bostan sau cucurbătă, în funcție de zona țării din care provine fiecare dintre noi, acesta este un aliment incredibil de hrănitor. Este valoros din punct de vedere nutritiv, are o mulțime de vitamine și minerale, fibre și relativ puține calorii.

Majoritatea beneficiilor pentru sănătate pe care le aduce consumul de dovleac, se datorează tocmai conținutului său bogat în fibre și micronutrienți, precum magneziul, potasiul, fierul, vitaminele A,C,E, B2,B6 și în beta-caroten. Susține sănătatea ochilor, a inimii și pielii, are efecte benefice asupra sistemului imunitar.

Desigur, sunt o mulțime de variante în care ne putem bucura de beneficiile și savoarea dovleacului, spre exemplu: supe cremă, piureuri, plăcinte, brioșe. Azi vă dăruiesc însă, o idee de bomboane de dovleac îmbrăcate în ciocolată.

 Ingrediente

250g de dovleac copt

25g fulgi de ovăz

25g făină de ovăz

25g unt de arahide

15g miere de albine

1l-ță scorțișoară

Mod de preparare

Se dau la blender întâi ingredientele uscate, apoi se adaugă și restul ingredientelor, amestecând bine totul. Din compoziția rezultată, se formează bomboane de aproximativ 20-25g fiecare, care se lasă mai apoi la frigider preț de 30 de minute, o oră. După acest timp, pe baie de aburi se topește ciocolata în care vor fi rostogolite bomboanele. Încă un timp de stat în frigider și gata.

Poftă bună!

Malnutriția

Malnutriția

Malnutriția apare atunci când există un dezechilibru între necesarul și aportul nutrițional, fapt care determină mai apoi modificări ale greutății, compoziției corporale și funcționării fizice. Are două fațete: sub- și supranutriția, iar în acest articol mă voi focusa asupra subnutriției.

Suplimentele nutriționale orale

Suplimentele nutriționale orale

Atenția pentru nutriție este vitală în managementul pacientului subnutrit sau cu risc de malnutriție. Suplimentele nutriționale orale sunt parte a unui spectru de strategii ce pot fi utilizate în acest sens.