BLOG / Bomboane de dovleac învelite în ciocolată

Indiferent că îi spunem dovleac, bostan sau cucurbătă, în funcție de zona țării din care provine fiecare dintre noi, acesta este un aliment incredibil de hrănitor. Este valoros din punct de vedere nutritiv, are o mulțime de vitamine și minerale, fibre și relativ puține calorii.

Majoritatea beneficiilor pentru sănătate pe care le aduce consumul de dovleac, se datorează tocmai conținutului său bogat în fibre și micronutrienți, precum magneziul, potasiul, fierul, vitaminele A,C,E, B2,B6 și în beta-caroten. Susține sănătatea ochilor, a inimii și pielii, are efecte benefice asupra sistemului imunitar.

Desigur, sunt o mulțime de variante în care ne putem bucura de beneficiile și savoarea dovleacului, spre exemplu: supe cremă, piureuri, plăcinte, brioșe. Azi vă dăruiesc însă, o idee de bomboane de dovleac îmbrăcate în ciocolată.

 Ingrediente

250g de dovleac copt

25g tărâțe de ovăz

25g făină de ovăz

25g unt de arahide

15g miere de albine

1l-ță scorțișoară

Mod de preparare

Se dau la blender întâi ingredientele uscate, apoi se adaugă și restul ingredientelor, amestecând bine totul. Din compoziția rezultată, se formează bomboane de aproximativ 20-25g fiecare, care se lasă mai apoi la frigider preț de 30 de minute, o oră. După acest timp, pe baie de aburi se topește ciocolata în care vor fi rostogolite bomboanele. Încă un timp de stat în frigider și gata.

Poftă bună!

Portocale, mandarine sau clementine?

Portocale, mandarine sau clementine?

Fie că vorbim despre portocale, clementine sau mandarine, toate vin cu beneficii extraordinare pentru sănătate. Sunt o sursă excelentă de vitamina C, dar și alte vitamine și minerale, de antioxidanți și fibre.