BLOG / Fructele și legumele congelate- o alternativă bună?

 

Fructele și legumele sunt, așa cum bine știm cu toții, surse excelente de vitamine, minerale și antioxidanți.

Evident că cea mai bună, cea mai nutritivă formă în care le putem consuma, este cea proaspată, recoltarea realizându-se la maturitate. Doar că în acestă formă, ele nu sunt mereu disponibile, iar ca și variantă, fructele și legumele  congelate sunt o alternativă convenabilă din mai multe puncte de vedere. Și vă invit în cele ce urmează, să vedem de ce:

1. Legumele și fructele congelate sunt în general culese la maturitate, etapă în care sunt cele mai nutritive, având timp să dezvolte un spectru complet de vitamine și minerale. În plus, Congelarea și ambalarea are loc în câteva ore de la recoltare.

În același timp, suntem conștienți de faptul că legumele și fructele proaspete, pe care noi le găsim în supermaket, în special cele aduse din zone îndepărtate, sunt majoritatea culese înainte de a fi complet coapte, tocmai pentru a rezista pe perioada transportului. Perioadă care poate varia de la câteva zile până la câteva luni.  

2. Valoarea nutritivă a legumelor și fructelor congelate, este similară cu a celor proaspete

Studiile realizate în acest sens, arată că din punct de vedere nutrițional, cele două variante sunt similare. Chiar mai mult, fructele și legumele congelate pot conține mai multă vitamina C, iar disponibilitatea fibrelor pare a fi crescută.

Aș sublinia aici și faptul că orice fruct sau legumă, începe să-și piardă umiditatea în scurt timp după recoltare, prospețimea și implicit valoarea nutritivă. Mazărea verde, de exemplu, este dovedit că își pierde până la jumătate din vitamina C în primele 24-48 de ore de la recoltare, în condiții de păstrare la temperatura camerei sau frigider.

3. Legumele si fructele congelate, sunt disponibile pe tot parcursul anului

4. Costul legumelor și fructelor congelate este mai convenabil, în afara sezonului

Așadar, fructele și legumele congelate, sunt o alternativă foarte bună și în nici un caz nu trebuie a fi privite precum un compromis. Bucurați-vă de toată valoarea pe care ne-o aduc acestea, indiferent de anotimp și indiferent că sunt proaspete sau congelate 🙂

Consumul de carne cauzează cancer- mit sau realitate?

Consumul de carne cauzează cancer- mit sau realitate?

Carnea este o foarte importantă sursă de proteine de înaltă calitate, de minerale și vitamine. Cu toate acestea, există credința cum că, carnea ar produce cancer. Este acest lucru adevărat? Ce spun cercetările în acest sens?

Jeleu din fructe

Jeleu din fructe

Un jeleu cu doar 3 ingrediente. Ușor si rapid de făcut. Din fructe, nu cu aromă de fructe.

Este important să alegi Bio?

Este important să alegi Bio?

Cunoaștem noi informația completă despre ceea ce înseamnă producția eco/bio, sau acordăm din start oricărui produs de acest tip, prezumția de “sănătos”?