ARTICOLE
Malnutriția
Malnutriția apare atunci când există un dezechilibru între necesarul și aportul nutrițional, fapt care determină mai apoi modificări ale greutății, compoziției corporale și funcționării fizice. Are două fațete: sub- și supranutriția, iar în acest articol mă voi focusa asupra subnutriției.
Importanța nutriției după finalizarea tratamentului oncologic
Importanța nutriției în oncologie nu se sfârșește odată cu tratamentul, obiectivele în nutriția post-tratament fiind diferite de cele din timpul tratamentului.
Suplimentele nutriționale orale
Atenția pentru nutriție este vitală în managementul pacientului subnutrit sau cu risc de malnutriție. Suplimentele nutriționale orale sunt parte a unui spectru de strategii ce pot fi utilizate în acest sens.
Lipsa poftei de mâncare în timpul tratamentului oncologic
Inapetența sau lipsa poftei de mâncare, este frecvent întâlnită la pacienții cu diagnostic oncologic. Cum poate fi aceasta gestionată?
Apa alcalină în vindecarea cancerului: mit sau realitate?
S-a creat în jurul apei alcaline, în ultimii ani, o așa numită “aureolă de sănătate”, ce promite prevenția și chiar vindecarea mai multor boli printre care și cancerul. Ce spune însă știința?
Tarator: supă rece de castraveți
Tarator: o supă tradițională bulgărească, servită întotdeauna rece, perfectă pentru zilele călduroase de vară, foarte rapid și ușor de făcut.
Consumul de carne cauzează cancer- mit sau realitate?
Carnea este o foarte importantă sursă de proteine de înaltă calitate, de minerale și vitamine. Cu toate acestea, există credința cum că, carnea ar produce cancer. Este acest lucru adevărat? Ce spun cercetările în acest sens?
Jeleu din fructe
Un jeleu cu doar 3 ingrediente. Ușor si rapid de făcut. Din fructe, nu cu aromă de fructe.
Este important să alegi Bio?
Cunoaștem noi informația completă despre ceea ce înseamnă producția eco/bio, sau acordăm din start oricărui produs de acest tip, prezumția de “sănătos”?