BLOG / Jeleu din fructe

 

Jeleu este unul dintre deserturile preferate ale copiilor. Dacă ai avut însă curiozitatea să citești eticheta unui jeleu cumpărat din comerț, ai observat cu siguranță că lista de ingrediente se întinde pe câteva rânduri bune, că ingredientul care stă la baza jeleului este zahărul și că fructul fie lipsește cu desăvârșire, luându-i locul o aromă, fie este într-un procent extrem de mic. Plus că sunt pline de E-uri.

Îți propun mai jos o rețetă pentru jeleu, cu doar 3 ingrediente. Ușor si rapid de făcut. Din fructe, nu cu aromă de fructe.

Ingrediente:

  • 200 ml suc sau piure de fructe (subțiat cu puțină apă), obținute în casă
  • 1 l-ță de miere
  • 1 l-ță de agar-agar

Mod de preparare:

Sucul de fructe se amestecă cu mierea, apoi se dă la foc mic. Agar-agar-ul se adaugă în momentul în care lichidul este cald. Se amestecă și se mai lasă să fiarbă, tot la foc mic, pentru aproximativ 5 minute. Se toarnă compoziția în forme și se dă la frigider pentru 15 minute.

Poftă bună!

PS: eu am folosit pentru jeleurile din imagine, piure de zmeură/ afine (obținut prin blendare și trecere prin sită pentru a da la o parte semințele, la care am adăugat puțină apă) respectiv suc stors din portocală/ măr.

Malnutriția

Malnutriția

Malnutriția apare atunci când există un dezechilibru între necesarul și aportul nutrițional, fapt care determină mai apoi modificări ale greutății, compoziției corporale și funcționării fizice. Are două fațete: sub- și supranutriția, iar în acest articol mă voi focusa asupra subnutriției.

Suplimentele nutriționale orale

Suplimentele nutriționale orale

Atenția pentru nutriție este vitală în managementul pacientului subnutrit sau cu risc de malnutriție. Suplimentele nutriționale orale sunt parte a unui spectru de strategii ce pot fi utilizate în acest sens.