Tarator este o supă tradițională bulgărească, răcoritoare, făcută cu castraveți, iaurt, usturoi, mărar și nuci. O supă perfectă pentru zilele călduroase de vară, foarte rapid și ușor de făcut, servită întotdeauna rece.
Ingrediente (2 porții):
- 500g castravete
- 300g iaurt 2% grăsime
- 20 ml ulei de măsline
- usturoi (după bunul plac)
- mărar tocat (după bunul plac)
- 20g nuci
- sare, piper
Mod de preparare:
Castravetele se curăță și se taie cubulețe. Peste acesta se adaugă iaurtul, cățeii de usturoi și uleiul, apoi se dau toate la blender. Consistența supei se poate regla cu apă rece sau cuburi de gheață. Eu am ales să o las așa, obținând 2 porții. La final se adaugă mărarul tocat mărunt, iar la servire se presară și nucile tăiate. Atât de simplu și gustos!
Valoarea energetică/ porție este de 285 Kcal, cu un aport de 15.5g P, 16.3g CH și 19.8g L.
Poftă bună și călătorie culinară plăcută!