BLOG / Supă cremă de spanac cu ou poșat

 

Spanacul este o sursă excelentă de antioxidanți, plus vitamine și minerale printre care: vitamina A, C, E, K, acid folic, fier, calciu, magneziu.

Consumul de spanac a fost corelat cu efecte protective împotriva  cancerului, a bolilor cardiovasculare, cu păstrarea sănătății creierului și a ochilor, cu creșterea imunității și susținerea sănătății sistemului osos.

Modalitatile în care poate fi consumat, sunt nenumărate- de la simpla adăugare în salate, omlete, paste, la piureuri sau supe.

Mai jos, îți propun o supă cremă de spanac cu ou poșat.

Ingrediente pentru o porție:

  • 150g spanac crud
  • ½ morcov
  • 1 ceapă mică
  • 100g iaurt grecesc 2%
  • 1 ou
  • Sare, piper

Mod de preparare

Se pune la fiert morcovul și ceapa, iar după 15 minute de fierbere se adaugă preț de 5 minute spanacul. Se strecoară totul, păstrând din apa rămasă. Se dă la blender împreună cu iaurtul și condimentele. Pentru a ajunge la consistența dorită, se adaugă din apa în care au fiert legumele. Separat se poșează oul.

Valori nutriționale: 218 Kcal, 20.4g P, 8.8g L, 17.6g CH, 5.1g Fibre

Poftă bună!

 

 

Malnutriția

Malnutriția

Malnutriția apare atunci când există un dezechilibru între necesarul și aportul nutrițional, fapt care determină mai apoi modificări ale greutății, compoziției corporale și funcționării fizice. Are două fațete: sub- și supranutriția, iar în acest articol mă voi focusa asupra subnutriției.

Suplimentele nutriționale orale

Suplimentele nutriționale orale

Atenția pentru nutriție este vitală în managementul pacientului subnutrit sau cu risc de malnutriție. Suplimentele nutriționale orale sunt parte a unui spectru de strategii ce pot fi utilizate în acest sens.