BLOG / Supă cremă de spanac cu ou poșat

 

Spanacul este o sursă excelentă de antioxidanți, plus vitamine și minerale printre care: vitamina A, C, E, K, acid folic, fier, calciu, magneziu.

Consumul de spanac a fost corelat cu efecte protective împotriva  cancerului, a bolilor cardiovasculare, cu păstrarea sănătății creierului și a ochilor, cu creșterea imunității și susținerea sănătății sistemului osos.

Modalitatile în care poate fi consumat, sunt nenumărate- de la simpla adăugare în salate, omlete, paste, la piureuri sau supe.

Mai jos, îți propun o supă cremă de spanac cu ou poșat.

Ingrediente pentru o porție:

  • 150g spanac crud
  • ½ morcov
  • 1 ceapă mică
  • 100g iaurt grecesc 2%
  • 1 ou
  • Sare, piper

Mod de preparare

Se pune la fiert morcovul și ceapa, iar după 15 minute de fierbere se adaugă preț de 5 minute spanacul. Se strecoară totul, păstrând din apa rămasă. Se dă la blender împreună cu iaurtul și condimentele. Pentru a ajunge la consistența dorită, se adaugă din apa în care au fiert legumele. Separat se poșează oul.

Valori nutriționale: 218 Kcal, 20.4g P, 8.8g L, 17.6g CH, 5.1g Fibre

Poftă bună!

 

 

Alimentația în menopauză: ce consum și ce evit, în vederea gestionării simptomelor?

Alimentația în menopauză: ce consum și ce evit, în vederea gestionării simptomelor?

Este extrem de important să acceptăm și să privim menopauza ca pe un proces biologic natural, normal și nu ca pe o boală sau o problemă, așa cum se întamplă de multe ori. Să știm că simptomele menopauzei nu durează pentru totdeauna și că durata acestora diferă de la femeie la femeie, depinzând de organismul său și de starea sa generală de sănătate, inclusiv cea emoțională.

Clafoutis fără zahăr

Clafoutis fără zahăr

Originar din zona Limousine, Franța,  și datând cel puțin de la mijlocul anilor 1800, Clafoutis este o delicioasă prăjitură cu cireșe negre. Numele său provine din verbul francez “clafir”, care înseamnă “a umple”.  A umple aluatul cu cireșe negre.  În mod tradițional, cireșele se folosesc cu sâmbure cu tot, sâmburi care prin compoziția lor, în timpul coacerii vor da o aromă bogată preparatului.

Ghee- un altfel de unt

Ghee- un altfel de unt

Ghee este un tip de unt clarificat, cu gust aromat de nuci. Obținut prin fierberea lentă a untului până la evaporarea apei plus caramelizarea și separararea elementelor solide din lapte, acesta nu conține practic cazeină sau lactoză,  fiind astfel o alternativă pentru persoanele cu alergie la cazeina din lapte sau cu intoleranță la lactoză.