BLOG / Rafaello nutritiv, cu zmeură

Ingrediente:

150g brânză proaspată de vaci

60g zmeură

15g fulgi de cocos + 7g pentru ornat

15g miere de albine

10g migdale

Mod de preparare:

Brânza se pasează cu furculița (nu se dă la blender). Zmeura se dă la blender sau se pasează, apoi se trece printr-o sită, pentru a separa semințele. Sosul, se adaugă peste brânză, împreună cu mierea și fulgii de cocos. Din cantitatea propusă se formează 12 „bomboane”. În fiecare bomboană, se introduce la mijloc o migdala decojită, iar mai apoi se trece fiecare prin fulgii de cocos.

Valori nutriționale per bucată: 25.8 Kcal, 2.51gP, 2.7g CH, 1.7g L

Poftă bună!

 

Malnutriția

Malnutriția

Malnutriția apare atunci când există un dezechilibru între necesarul și aportul nutrițional, fapt care determină mai apoi modificări ale greutății, compoziției corporale și funcționării fizice. Are două fațete: sub- și supranutriția, iar în acest articol mă voi focusa asupra subnutriției.

Suplimentele nutriționale orale

Suplimentele nutriționale orale

Atenția pentru nutriție este vitală în managementul pacientului subnutrit sau cu risc de malnutriție. Suplimentele nutriționale orale sunt parte a unui spectru de strategii ce pot fi utilizate în acest sens.