BLOG / Pancakes cu fulgi de ovăz, banană și kiwi

Dacă ești iubitor de dulce, îți recomand o variantă ușoară și perfect aplicabilă inclusiv în procesul de ajustare a greutății. Pancakes cu fulgi de ovăz, banană și kiwi. Ușor și rapid de preparat, gustos, hrănitor și sățios.

De ce ai nevoie pentru preparare?

  • 1 ou
  • 1 banană medie
  • 25g tărâțe de ovăz
  • 150g iaurt grecesc 2%
  • 1 kiwi mare (100g)

Mod de preparare:

Bate bine oul, apoi adaugă fulgii de ovăz și banana pasată. Într-o tigaie antiaderentă, coace mini clătitele. Pâna când acestea se răcesc puțin, feliază kiwi. Așează apoi o clătită, un strat de iaurt, un strat de kiwi, repetând până la ultima clatită . Deasupra, ornează cu iaurt si kiwi. Opțional poți pudra cu scortișoară.

Valori nutriționale: 315 kcal/ porție, 13.5g P, 58.8g CH, 8.3g L

Ovăzul, este o sursă excelentă de carbohidrați complecși, de fibre, vitamine, minerale și compuși antioxidanți iar comparativ cu celelalte cereale, este o sursă mai bună de proteine și grăsimi. Conform studiilor, ovăzul vine cu multe beneficii pentru sănătate. Prin conținutul în beta-glucan, un tip de fibre solubile existente în cantități importante în ovăz, prin conținutul în avenantramide, un tip de antioxidanți, dar și prin încarcătura în vitamine și minerale pe care o prezintă, consumul de ovăz :

  • influențează pozitiv sănătatea inimii
  • determină reducerea inflamației cronice
  • previne creșterea bruscă a glicemiei și insulinemiei, după masă
  • reduce nivelul LDL cholesterol și al colesterolului total
  • susține buna funcționare a tractului digestiv
  • oferă senzația de plenitudine, aspect care este util inclusiv în managementul greutății

Așadar, ovăzul este unul dintre alimentele de adăugat în lista celor care iți pot susține sănătatea.

Poftă bună și multă sănătate!

Fajitas cu pui

Fajitas cu pui

Fajitas este un fel de mâncare popular Tex-Mex, realizat din carne marinată, friptă si servită într-o tortilla de făină de grâu, alături de ardei și ceapă.

Nutri-Score

Nutri-Score

  Eticheta produselor alimentare este fără doar și poate, cartea de vizită a oricărui produs. O sursă de informații ce permite consumatorului să aleagă între un produs sau altul, pornind de la nevoile nutriționale, de la aspectele calitative. Dincolo de eticheta...