BLOG / Muffins cu afine

Muffins cu afine- un tip de desert de bază în Statele Unite ale Americii. O adaptare americană a brioșei simple, originară din Regatul Unit, care a devenit popular în secolul al XVIII-lea.

Chiar dacă brioșele cu afine sunt considerate un desert național cu rădăcini în statul Minnesota, ele sunt de asemenea, asociate în mod tradițional cu statul New Jersey, considerat “casa” celor mai proaspete și gustoase afine din SUA.

Americanii consumă brioșele la micul dejun, la cină sau ca pe o gustare ușoară. Pot fi găsite peste tot, în localurile de delicatese, în supermarketuri sau brutării, sub diferite dimensiuni și “parfumate” de obicei cu scorțișoară.

Atât de iubit este acest desert în SUA, încât anual, pe data de 11 iulie, se sărbatorește Ziua Națională a Muffins-ului cu Afine.

Mai jos, îți propun următoarea rețetă:

Ingrediente:

  • 180g tărâțe de ovăz
  • 2 banane medii
  • 3 ouă
  • 1 l-ță praf de scorțișoară
  • 1 l-ță cu vârf praf de copt
  • 80g afine

Mod de preparare:

Toate ingredientele, mai puțin afinele, se omogenizează foarte bine în blender. Apoi se adaugă afinele, încorporând ușor cu ajutorul unei linguri. Se toarnă în forme compoziția astfel obținută. Se dau la cuptor, la 180°C pentru 20-25 minute. Din cantitatea propusă, ies 10 bucăți.

Valori nutriționale per bucată: 116.2 Kcal, P-5.7g, CH-15g, L-3,3g

Poftă bună!

Cum poți preveni anemia prin deficit de fier?

Cum poți preveni anemia prin deficit de fier?

Anemia prin deficit de fier este cel mai frecvent tip de anemie. Organismul nostru are nevoie de fier pentru a produce hemoglobina, o proteină prezentă în globulele roșii și care este responsabilă de transportul oxigenului din plămâni, către toate țesuturile.

Pate din ficat de pui

Pate din ficat de pui

Pate-ul de ficat, își are originea în centrul Europei, zona Franța-Belgia, și datează încă din Evul Mediu. Desigur, când spunem pate de ficat și Franța, prima imagine care ne vine în minte, cel mai probabil, este cea a unui Foie gras. O variantă de lux a pateului de...

Puterea primelor 1000 de zile de viață

Puterea primelor 1000 de zile de viață

Nutriția în primele 1.000 de zile de viață ale copilului, alături de un mediu sigur și echilibrat, de grija, dragostea și receptivitatea părinților, construiește fundamentul pentru o bună dezvoltare a acestuia.  Ori dacă una sau mai multe dintre aceste “bucăți de...