BLOG / Muffins cu afine

Muffins cu afine- un tip de desert de bază în Statele Unite ale Americii. O adaptare americană a brioșei simple, originară din Regatul Unit, care a devenit popular în secolul al XVIII-lea.

Chiar dacă brioșele cu afine sunt considerate un desert național cu rădăcini în statul Minnesota, ele sunt de asemenea, asociate în mod tradițional cu statul New Jersey, considerat “casa” celor mai proaspete și gustoase afine din SUA.

Americanii consumă brioșele la micul dejun, la cină sau ca pe o gustare ușoară. Pot fi găsite peste tot, în localurile de delicatese, în supermarketuri sau brutării, sub diferite dimensiuni și “parfumate” de obicei cu scorțișoară.

Atât de iubit este acest desert în SUA, încât anual, pe data de 11 iulie, se sărbatorește Ziua Națională a Muffins-ului cu Afine.

Mai jos, îți propun următoarea rețetă:

Ingrediente:

  • 180g tărâțe de ovăz
  • 2 banane medii
  • 3 ouă
  • 1 l-ță praf de scorțișoară
  • 1 l-ță cu vârf praf de copt
  • 80g afine

Mod de preparare:

Toate ingredientele, mai puțin afinele, se omogenizează foarte bine în blender. Apoi se adaugă afinele, încorporând ușor cu ajutorul unei linguri. Se toarnă în forme compoziția astfel obținută. Se dau la cuptor, la 180°C pentru 20-25 minute. Din cantitatea propusă, ies 10 bucăți.

Valori nutriționale per bucată: 116.2 Kcal, P-5.7g, CH-15g, L-3,3g

Poftă bună!

Malnutriția

Malnutriția

Malnutriția apare atunci când există un dezechilibru între necesarul și aportul nutrițional, fapt care determină mai apoi modificări ale greutății, compoziției corporale și funcționării fizice. Are două fațete: sub- și supranutriția, iar în acest articol mă voi focusa asupra subnutriției.

Suplimentele nutriționale orale

Suplimentele nutriționale orale

Atenția pentru nutriție este vitală în managementul pacientului subnutrit sau cu risc de malnutriție. Suplimentele nutriționale orale sunt parte a unui spectru de strategii ce pot fi utilizate în acest sens.