BLOG / Înghețată cu banană și zmeură

 

Răcoritoare, ușor și rapid de făcut, aromată natural și cu foarte puține calorii, mai exact 50 pe fiecare porție.

Ingrediente:

2 banane

100g zmeură

60g iaurt grecesc 2%

Mod de preparare:

Dacă se dorește o variantă asortată, așa cum am ales eu, se dau la blender bananele cu iaurtul grecesc, se lasă o parte din amestec, iar cealaltă parte se mai amestecă preț de câteva secunde, tot la blender, cu zmeura. Dacă nu, se amestecă de la bun început toate ingredientele. Se toarnă compoziția în fomele de înghețată, apoi se pune în congelator pentru aproximativ 4-6 ore. Din cantitățile propuse se obțin 6 porții, fiecare a câte 50 Kcal, așa cum aminteam și mai devreme.

În cazul celor cu sensibilitate la lapte, iaurtul se poate înlocui cu un „lapte” vegetal.

Poftă bună!

Malnutriția

Malnutriția

Malnutriția apare atunci când există un dezechilibru între necesarul și aportul nutrițional, fapt care determină mai apoi modificări ale greutății, compoziției corporale și funcționării fizice. Are două fațete: sub- și supranutriția, iar în acest articol mă voi focusa asupra subnutriției.

Suplimentele nutriționale orale

Suplimentele nutriționale orale

Atenția pentru nutriție este vitală în managementul pacientului subnutrit sau cu risc de malnutriție. Suplimentele nutriționale orale sunt parte a unui spectru de strategii ce pot fi utilizate în acest sens.