BLOG / Clafoutis fără zahăr

 

Originar din zona Limousine, Franța,  și datând cel puțin de la mijlocul anilor 1800, Clafoutis este o delicioasă prăjitură cu cireșe negre. Numele său provine din verbul francez “clafir”, care înseamnă “a umple”.  A umple aluatul cu cireșe negre.  În mod tradițional, cireșele se folosesc cu sâmbure cu tot, sâmburi care prin compoziția lor, în timpul coacerii vor da o aromă bogată preparatului.

Ingrediente:

500g cireșe

3 ouă

70g Green Sugar

200ml lapte

75g făină

35g unt

1 esență vanilie

Mod de gătire:

Se pregătește vasul de copt, ungându-i pereții cu 5g de unt. Cireșele întregi sau fără sâmburii, în cazul în care aveți copii, se adaugă în vasul astfel pregătit. Într-un castron se sparg ouăle, se adaugă îndulcitorul și se omogenizează bine amestecul. Apoi se adaugă făina și treptat, laptele. La final se adaugă restul de 30g unt (topit) și o esența de vanilie. Compoziția se toarnă în vasul de copt, peste cireșe. Se dă totul la cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 25-30 minute. După ce se scoate din cuptor, se lasă 20 de minute să se așeze. 

Valori nutriționale:

Din cantitățile de mai sus ies 6 porții, iar valorile nutriționale per porție sunt: 203 Kcal, P-7g, L-9g, CH-24.5g .

Poftă bună!

Suplimentele nutriționale orale

Suplimentele nutriționale orale

Atenția pentru nutriție este vitală în managementul pacientului subnutrit sau cu risc de malnutriție. Suplimentele nutriționale orale sunt parte a unui spectru de strategii ce pot fi utilizate în acest sens.