Indiferent că îi spunem dovleac, bostan sau cucurbătă, în funcție de zona țării din care provine fiecare dintre noi, acesta este un aliment incredibil de hrănitor. Este valoros din punct de vedere nutritiv, are o mulțime de vitamine și minerale, fibre și relativ puține calorii.
Majoritatea beneficiilor pentru sănătate pe care le aduce consumul de dovleac, se datorează tocmai conținutului său bogat în fibre și micronutrienți, precum magneziul, potasiul, fierul, vitaminele A,C,E, B2,B6 și în beta-caroten. Susține sănătatea ochilor, a inimii și pielii, are efecte benefice asupra sistemului imunitar.
Desigur, sunt o mulțime de variante în care ne putem bucura de beneficiile și savoarea dovleacului, spre exemplu: supe cremă, piureuri, plăcinte, brioșe. Azi vă dăruiesc însă, o idee de bomboane de dovleac îmbrăcate în ciocolată.
Ingrediente
250g de dovleac copt
25g fulgi de ovăz
25g făină de ovăz
25g unt de arahide
15g miere de albine
1l-ță scorțișoară
Mod de preparare
Se dau la blender întâi ingredientele uscate, apoi se adaugă și restul ingredientelor, amestecând bine totul. Din compoziția rezultată, se formează bomboane de aproximativ 20-25g fiecare, care se lasă mai apoi la frigider preț de 30 de minute, o oră. După acest timp, pe baie de aburi se topește ciocolata în care vor fi rostogolite bomboanele. Încă un timp de stat în frigider și gata.
Poftă bună!