BLOG / Banana bread cu agrișe și ciocolată

 

Există dulciuri savuroase fără zahăr adăugat? Cu siguranță da! Mai jos, îți ofer o idee pentru un astfel de dulce. Banana bread cu agrișe și ciocolată. Poate fi servită la micul dejun, alături de o cană cu lapte, sau ca și desert.

De ce ai nevoie?

3 banane coapte

3 ouă întregi

150g iaurt grecesc 2%

25g agrișe deshidratate

50g bănuți de ciocolată fără zahăr

1 praf copt

200g făină de ovăz

Mod de preparare

Se pasează bananele într-un bol, apoi se adaugă restul ingredientelor rând pe rând, și se amestecă. Compoziția se toarnă într-o formă de chec tapetată în prealabil cu hârtie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade, pentru aproximativ 40 minute. Înainte de a o da la cuptor, am presărat deasupra câteva coacăze roșii. Dintr-un chec ies 9 felii, 1 felie având 202 Kcal.

Pofta bună!

Malnutriția

Malnutriția

Malnutriția apare atunci când există un dezechilibru între necesarul și aportul nutrițional, fapt care determină mai apoi modificări ale greutății, compoziției corporale și funcționării fizice. Are două fațete: sub- și supranutriția, iar în acest articol mă voi focusa asupra subnutriției.

Suplimentele nutriționale orale

Suplimentele nutriționale orale

Atenția pentru nutriție este vitală în managementul pacientului subnutrit sau cu risc de malnutriție. Suplimentele nutriționale orale sunt parte a unui spectru de strategii ce pot fi utilizate în acest sens.