BLOG / Banana bread cu agrișe și ciocolată

 

Există dulciuri savuroase fără zahăr adăugat? Cu siguranță da! Mai jos, îți ofer o idee pentru un astfel de dulce. Banana bread cu agrișe și ciocolată. Poate fi servită la micul dejun, alături de o cană cu lapte, sau ca și desert.

De ce ai nevoie?

3 banane coapte

3 ouă întregi

150g iaurt grecesc 2%

25g agrișe deshidratate

50g bănuți de ciocolată fără zahăr

1 praf copt

200g făină de ovăz

Mod de preparare

Se pasează bananele într-un bol, apoi se adaugă restul ingredientelor rând pe rând, și se amestecă. Compoziția se toarnă într-o formă de chec tapetată în prealabil cu hârtie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade, pentru aproximativ 40 minute. Înainte de a o da la cuptor, am presărat deasupra câteva coacăze roșii. Dintr-un chec ies 9 felii, 1 felie având 202 Kcal.

Pofta bună!

Alimentația în menopauză: ce consum și ce evit, în vederea gestionării simptomelor?

Alimentația în menopauză: ce consum și ce evit, în vederea gestionării simptomelor?

Este extrem de important să acceptăm și să privim menopauza ca pe un proces biologic natural, normal și nu ca pe o boală sau o problemă, așa cum se întamplă de multe ori. Să știm că simptomele menopauzei nu durează pentru totdeauna și că durata acestora diferă de la femeie la femeie, depinzând de organismul său și de starea sa generală de sănătate, inclusiv cea emoțională.

Clafoutis fără zahăr

Clafoutis fără zahăr

Originar din zona Limousine, Franța,  și datând cel puțin de la mijlocul anilor 1800, Clafoutis este o delicioasă prăjitură cu cireșe negre. Numele său provine din verbul francez “clafir”, care înseamnă “a umple”.  A umple aluatul cu cireșe negre.  În mod tradițional, cireșele se folosesc cu sâmbure cu tot, sâmburi care prin compoziția lor, în timpul coacerii vor da o aromă bogată preparatului.

Ghee- un altfel de unt

Ghee- un altfel de unt

Ghee este un tip de unt clarificat, cu gust aromat de nuci. Obținut prin fierberea lentă a untului până la evaporarea apei plus caramelizarea și separararea elementelor solide din lapte, acesta nu conține practic cazeină sau lactoză,  fiind astfel o alternativă pentru persoanele cu alergie la cazeina din lapte sau cu intoleranță la lactoză.