Originar din zona Limousine, Franța, și datând cel puțin de la mijlocul anilor 1800, Clafoutis este o delicioasă prăjitură cu cireșe negre. Numele său provine din verbul francez “clafir”, care înseamnă “a umple”. A umple aluatul cu cireșe negre. În mod tradițional, cireșele se folosesc cu sâmbure cu tot, sâmburi care prin compoziția lor, în timpul coacerii vor da o aromă bogată preparatului.
Ingrediente:
500g cireșe
3 ouă
70g Green Sugar
200ml lapte
75g făină
35g unt
1 esență vanilie
Mod de gătire:
Se pregătește vasul de copt, ungându-i pereții cu 5g de unt. Cireșele întregi sau fără sâmburii, în cazul în care aveți copii, se adaugă în vasul astfel pregătit. Într-un castron se sparg ouăle, se adaugă îndulcitorul și se omogenizează bine amestecul. Apoi se adaugă făina și treptat, laptele. La final se adaugă restul de 30g unt (topit) și o esența de vanilie. Compoziția se toarnă în vasul de copt, peste cireșe. Se dă totul la cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 25-30 minute. După ce se scoate din cuptor, se lasă 20 de minute să se așeze.
Valori nutriționale:
Din cantitățile de mai sus ies 6 porții, iar valorile nutriționale per porție sunt: 203 Kcal, P-7g, L-9g, CH-24.5g .
Poftă bună!