Spanacul este o sursă excelentă de antioxidanți, plus vitamine și minerale printre care: vitamina A, C, E, K, acid folic, fier, calciu, magneziu.
Consumul de spanac a fost corelat cu efecte protective împotriva cancerului, a bolilor cardiovasculare, cu păstrarea sănătății creierului și a ochilor, cu creșterea imunității și susținerea sănătății sistemului osos.
Modalitatile în care poate fi consumat, sunt nenumărate- de la simpla adăugare în salate, omlete, paste, la piureuri sau supe.
Mai jos, îți propun o supă cremă de spanac cu ou poșat.
Ingrediente pentru o porție:
- 150g spanac crud
- ½ morcov
- 1 ceapă mică
- 100g iaurt grecesc 2%
- 1 ou
- Sare, piper
Mod de preparare
Se pune la fiert morcovul și ceapa, iar după 15 minute de fierbere se adaugă preț de 5 minute spanacul. Se strecoară totul, păstrând din apa rămasă. Se dă la blender împreună cu iaurtul și condimentele. Pentru a ajunge la consistența dorită, se adaugă din apa în care au fiert legumele. Separat se poșează oul.
Valori nutriționale: 218 Kcal, 20.4g P, 8.8g L, 17.6g CH, 5.1g Fibre
Poftă bună!