Nutriția optimă înseamnă și diversitate. Îți propun să te bucuri de varietatea de legume și leguminoase din care se pot pregăti piureurile. Azi, uită de cartof și încearcă piureul de mazăre. E un deliciu benefic.
Ingrediente:
- 150g piept de pui
- 200g mazăre verde congelată
- 80g iaurt grecesc 2%
- rucola
- 1 l-ță seminte de susan
- zeamă de lămâie
- 40g pâine integrală
Mod de preparare:
Pune o oală cu apă, la fiert. Când fierbe, adaugă mazarea congelată (nu e nevoie să o dezgheți) și las-o să fiarbă timp de 6 minute. Între timp, pieptul de pui spalăt și uscat se va condimenta după gust (eu am folosit sare, piper și boia). După cele 6 minute de fierbere, strecoară mazărea, clătește-o cu un jet de apă rece și pune-o în vasul blenderului împreună cu iaurtul, plus condimentele preferate. Într-o tigaie antiaderentă tip grill, pregătește pieptul de pui. Servește totul alături de o salată de rucola presarată cu o linguriță de semințe de susan și suc de lămâie.
Valori nutriționale: 410.7 Kcal, 51.3g P, 35.3g CH, 7.1g L
Mazărea verde
Mazărea verde este o sursă excelentă de fibre, vitamine, minerale și antioxidanți. În plus este una dintre cele mai bune surse vegetale de proteine. Și unde mai pui că aportul de calorii pe care îl aduce este unul foarte mic. Rezultatele studiilor arată că:
- datorită indicelui glicemic scăzut și conținutului în fibre, mazărea influențează pozitiv controlul glicemic
- prin aportul de minerale, vitamine și antioxidanți dar și prin conținutul bogat în fibre, consumul de mazăre verde are un efect protectiv împotriva unor boli cronice, precum bolile cardiovasculare, diabetul și cancerul
- datorită aportului de proteine și fibre, crează sațietate și favorizează digestia
Poftă bună și multă sănătate!